Nieuwbouw gebouwen RCE + KAdE

In het gebied tussen het Smallepad en de spoorbaan te Amersfoort is de nieuwe huisvesting voor de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB), de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) en Kunst Aan de Eem (KAdE) gevestigd. De nieuwbouw is gerealiseerd nabij het oude stadscentrum van Amersfoort aan het Smallepad en in directe nabijheid van de historische Koppelpoort en het NS spoor.

Feiten & cijfers

Plaats
Amersfoort
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst (Ministerie van VROM)
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Directie
Stevens van Dijck
Architect
Navarro Baldeweg Asociados, S.L. Madrid - Spanje / ADP Architecten Amsterdam
Adviseur constructies
ABT Adviseurs in Bouwtechniek
Projectcategorieën

Het project

Realisatie van de (ruw)bouw en afbouw van het project, bestaande uit bovengronds circa 15.000 m2 bvo, waarin naast kantoorruimten een bibliotheek, een auditorium, laboratoria, expositieruimten en een museumcafé zijn ondergebracht. Tevens is er onder het gebouw een 1-laagse parkeerkelder gerealiseerd van 3.500 m2 bvo waar de medewerkers van het kennisinstituut voor cultuurhistorisch erfgoed en het cultureel expositiecentrum hun fiets of auto kwijt kunnen.   

 

Het werk kenmerkt zich door de hoogwaardige esthetische afwerking. De bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden waren geheel geïntegreerd. Het leidingwerk en de installatieonderdelen zijn weggewerkt in de bubbledeckvloeren. Het werk was complex vanwege de beperkte verdiepingshoogte. Zeer bijzonder was de gevel waarin hoogwaardige architectuur en een klimaatinstallatie samensmelten.

 

Aansluitend voert Visser & Smit Bouw het onderhoud uit. 

RCE + KAdE

In 2006 fuseren de ROB en de RDMZ tot de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. In 2009 veranderde deze naam in Rijksdienst voor het Cultuur Erfgoed (RCE), vandaar de projectnaam "nieuwbouw RCE + KAdE te Amersfoort".

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.