Airport Park Schiphol

Het creëren van een recreatiegebied met retail binnen de luchthaven Schiphol.

Feiten & cijfers

Plaats
Amsterdam, Schiphol
Opdrachtgever
Luchthaven Schiphol
Status
Opgeleverd
Contract
Bouwteam, samenwerkingsverband
Adviseur constructies
Royal Haskoning
Projectcategorieën

Het project

In het Airport Park kunnen passagiers hun tijd op Schiphol besteden in een rustgevende groene omgeving, zoals in een stadspark. Met projecties van vlinders, geluiden van dieren en fietsers heb je het gevoel dat je in een levendig stadspark bent. Daarnaast zijn op de wanden afbeeldingen van bekende parken in de hele wereld te zien. Het project is uitgevoerd in het operationele gebied van de luchthaven Schiphol, op een zeer druk punt. Het project is gebouwd aan de airside kant van de luchthaven.

 

In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Binnen het project zijn diverse bomen en beplantingen gebruikt. Verder is een tourniquet geplaatst die zijn energie haalt uit de handmatige bediening van de tourniquet door de gebruikers.

 

Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels. 

Uitvoering

Dit project is gerealiseerd onder de handelsnaam VolkerWessels Bouw Schiphol (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw bv).

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.