21 operatiekamers voor UMC Utrecht

MedicomZes bouwt 21 nieuwe operatiekamers voor de Divisie Vitale Functies van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

Feiten & cijfers

Plaats
Utrecht
Opdrachtgever
Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)
Projectmanagement
4Building
Status
In uitvoering
Architect
Atelier Kempe Thill
Constructeur
Aronsohn
Adviseur installaties
Grontmij
Uitvoering
Samenwerkingsovereenkomst tussen HOMIJ Technische Installaties (voorheen Imtech), MedicomZes en Van Galen
Contractvorm
Aannemingsovereenkomst
Projectcategorieën

Het project

In het hart van het UMC in Utrecht liggen twee verouderde OK complexen. Ter vervanging worden twee nieuwe OK complexen gerealiseerd. In de eerste fase wordt een nieuw OK complex (9 OK’s voor het Chirurgisch Behandel Centrum) op de begane grond gebouwd. Daarna begint in de tweede fase de sloop en nieuwbouw van het tweede OK complex (12 OK’s voor het Innovatief Operatie Centrum) op de vierde verdieping van het ziekenhuis.

Uitvoering

De twee nieuwe operatiecomplexen van het UMC Utrecht worden ontworpen door Atelier Kempe Thill en gebouwd door de samenwerking Immega. Binnen deze samenwerking realiseert HOMIJ Technische Installaties de elektrotechnische installaties, is MedicomZes verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden en de algehele coördinatie en realiseert Van Galen Installatietechniek de werktuigbouwkundige voorzieningen en de meet- en regeltechnische installaties.

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.