Visser & Smit Bouw ontvangt MVO-keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’

Visser & Smit Bouw ontving vanmorgen het MVO-keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’. Dit als gevolg van de aantoonbare verbeteringen op het gebied van duurzame en veilige mobiliteit van medewerkers.

Het bijbehorend certificaat werd door Koos Spee, voormalig Landelijk Verkeersofficier van justitie, uitgereikt aan Directeur Productie Barthold Roosendaal van Visser & Smit Bouw. Het keurmerk is een initiatief van de Verkeersveiligheid Groep Nederland en kent een externe validatie.

 

Visser & Smit Bouw krijgt het keurmerk dankzij een brandstofbesparing van ruim 10 procent. Het bedrijf bereikte deze mijlpaal binnen zes maanden na de introductie van een op maat gemaakt e-learning programma van de Verkeersveiligheid Groep Nederland, e-Driver. De besparing komt overeen met een CO2-reductie in kg van 419 ton.

 

Visser & Smit Bouw is zich bewust van haar verantwoordelijkheid ten aanzien van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. De grootste CO2-uitstoot van het bedrijf zit in het brandstof- en energieverbruik. Daarom wordt bedrijfsbreed aandacht gegeven aan het reduceren van de CO2-uitstoot, het brandstofverbruik en bijbehorende kosten van het wagenpark door de invoering van ‘het nieuwe rijden’. Vorig jaar werd contact gezocht met de Verkeersveiligheid Groep Nederland wat resulteerde in een op maat gemaakt e-Driver programma voor de medewerkers van Visser & Smit Bouw.

 

Dat was niet zonder succes. Er werd door de medewerkers op grote schaal gehoor gegeven aan de uitnodiging van de directie om deel te nemen aan e-Driver. “Het e-Driver programma levert een actieve bijdrage aan de mate waarin medewerkers van Visser & Smit Bouw zich meer bewust worden van de gevaren in het verkeer. En wie veilig rijdt, staat ook open om duurzaam te rijden en zo brandstof te besparen. Met e-Driver kunnen de medewerkers niet alleen hun kennis over de wegenverkeerswet, het nieuwe rijden en hun verkeersinzicht testen, maar krijgen ze ook adequate terugkoppeling. Dat maakt e-Driver tot een leuke uitdaging die medewerkers actief prikkelt veiliger te rijden”, aldus Koos Spee tijdens de uitreiking.

 

Het e-learningprogramma e-Driver richt zich in eerste instantie op de berijders van leaseauto’s en bedrijfswagens. Maar deelname aan het project staat ook open voor medewerkers met een eigen auto, alsmede voor de partners van medewerkers. Bovendien is voor kinderen (in de leeftijdscategorie van twaalf tot achttien jaar) een aparte e-learningmodule beschikbaar, omdat zij tot de kwetsbaarste leden van het gezin behoren en een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van e-learning in de gezinssituatie.

Links

e-Driver

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.