24.07.14 | Algemeen

UMCG klaar voor Protonen Therapie Centrum met gunning aan Visser & Smit Bouw

Het UMCG heeft de bouw van zijn Protonen Therapie Centrum gegund aan Visser & Smit Bouw. Visser & Smit Bouw behaalde de hoogste EMVI-score en kwam als beste uit de Europese aanbesteding. 

Artist impression PTC juli '14_Adviesburo Van der Plas
Artist impression PTC UMCG door Adviesburo Van der Plas

Alle behandelingen op één plek

Volgens het UMCG sluit de werkwijze van Visser & Smit Bouw goed aan bij de visie die het UMCG heeft op het ontwikkel- en bouwproces. Met de gunning is het UMCG klaar om te starten met de voorbereiding van de bouw van zijn Protonen Therapie Centrum.

 

Het UMCG verwacht in het voorjaar van 2015 te kunnen starten met de bouw, zodat de eerste patiënten in 2017 behandeld kunnen worden. Het protonencentrum wordt gevestigd op het UMCG-terrein en wordt onderdeel van het UMC Groningen Cancer Center, waar oncologiepatiënten op één plek alle beschikbare behandelingen wordt geboden, zowel aan kinderen als aan volwassenen.

 

Voor het volledige persbericht van het UMCG verwijzen wij u via onderstaande link graag naar de website van het UMCG.

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Protonen Therapie Centrum Groningen (PTCG), UMC Groningen

Bekijk project»

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.