09.05.14 | Algemeen

MedicomZes levert vierde fase Metamorfose Emma Kinderziekenhuis op

Momenteel wordt het Emma Kinderziekenhuis AMC, gesitueerd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, ingrijpend vernieuwd. Onder de naam ‘de Metamorfose’ worden alle verpleegafdelingen op de achtste etage door MedicomZes verbouwd en opnieuw ingericht. Omdat de zorg gewoon moet doorgaan, gebeurt dit in vijffasen. Donderdag 8 mei werd een nieuwe mijlpaal bereikt: de vierde fase van het project is officieel opgeleverd.

Na de eerdere oplevering van de afdelingen Zuigelingen, Kinderchirurgie en Staf (fase 1), Grote Kinderen en Kinderoncologie (fase 2) en Tieners (fase 3) hebben nu ook de afdelingen Intensive Care Kinderen, High Care Kinderen en Staf een metamorfose ondergaan. Naar verwachting zal de Metamorfose in 2015 zijn afgerond.

Reden voor de vernieuwing is dat de huidige afdelingen niet volledig voldoen aan de eisen van deze tijd. Ouders willen graag meer privacy en voorzieningen, en voor de kinderen is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk activiteiten kunnen ontplooien. Vooral bij langdurige en herhaalde opnames (chronisch zieken) is het van belang de aansluiting met thuis, school en vrienden niet te verliezen. Vanuit die gedachte wordt het kinderziekenhuis optimaal ingericht voor opgroeiende kinderen.

MedicomZes voert alle bouwkundige werkzaamheden uit en coördineert nevenaannemers en derden. In totaal beslaat de opdracht 11.000 m2.

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Metamorfose Emma...

Amsterdam

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.