Dag van de Bouw groot succes

Tijdens de Dag van de Bouw (Open Dag Noord/Zuidlijn) openden VIA (Visser & Smit Bouw) en MET afgelopen zaterdag 4 juni de stations Noord (inclusief busstation), CS, Rokin en Vijzelgracht voor het publiek. Het harde werk van de teams van deze stations, het werk van ThyssenKrupp en de inzet van de vrijwilligers heeft deze dag tot een groot succes gemaakt.

15.000 bezoekers

We kijken terug op een zeer geslaagde Open Dag. De Open Dag werd op station Vijzelgracht om 9 uur officieel geopend door wethouder Pieter Litjens, Hoite Detmar (Directeur Noord/Zuidlijn) en Harold van Steeg (Projectmanager VIA). Zo’n 15.000 belangstellenden hebben we vervolgens in de vier stations mogen ontvangen. Met iets meer dan 5000 bezoekers versloeg CS de Vijzelgracht (4900 bezoekers). Rokin haalde rond de 4000 kijkers en Noord sluit de rij met 1500 bezoekers. Bezoekers waren van alle geledingen: jong en oud, Amsterdammer en toerist en zelfs congresgangers daalden af in de bouwput.

Foto's gemaakt door Gé Dubbelman

Speciale looproutes op de stations

Er is heel wat werk verzet om duizenden mensen zonder veiligheidskleding op onze bouwplaatsen te kunnen ontvangen. Denk aan het plaatsen van tijdelijke leuningen langs de trap, opruimen (materiaal verplaatsen), het plaatsen van hekken en schoonmaken. Voor de bezoekers zijn speciale looproutes door de stations gemaakt en deze moesten helemaal vrij zijn. De teams van deze vier stations (inclusief het busstation) hebben geweldig werk geleverd. De stations zagen er fantastisch uit!

Draaiende roltrappen op Vijzelgracht

Op station Vijzelgracht bevinden zich de langste roltrappen (47 meter) van de Benelux. Tijdens de Open Dag stonden deze roltrappen aan en rolden voor de eerste keer duizenden mensen naar beneden. Een bijzonder moment voor ons, de opdrachtgever en de bezoekers. Het Liftinstituut, de organisatie die alle liften en roltrappen in Nederland keurt, heeft speciaal voor deze dag de roltrappen gekeurd en een tijdelijke vergunning afgegeven. Onze complimenten voor ThyssenKrupp die dit hele proces heeft gecoördineerd en de roltrappen voor deze dag in bedrijf heeft gesteld.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.