Courtys en partners doneren € 75.000 aan Slachtofferfonds (TFV) van ICC

Op 17 juli 2014 heeft Courtys (een bouwcombinatie van de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren) een donatie gedaan van € 75.000 aan het Slachtofferfonds (Trust Funds for Victims, TFV) van het Internationale Strafhof (ICC). 

ICC 17 juli

De cheque, die ter gelegenheid van de herdenking van International Criminal Justice Day werd geschonken, is op de bouwplaats van het nieuwe ICC-gebouw in Den Haag overhandigd. Dit bedrag  is tot stand gekomen vanuit een initiatief van Courtys waarbij Courtys haar partners, waaronder onderaannemers en leveranciers, aangemoedigd heeft om deel te nemen aan deze gezamenlijke actie.

 

Projectmanager Bart van Eijk overhandigede de cheque aan de uitvoerend directeur van het TFV, de heer Pieter de Baan. Bart van Eijk: “We zijn niet alleen trots dat we het ICC Permanent Premises mogen bouwen, maar daarnaast zijn we ook erg trots dat we met alle partners een donatie bij elkaar hebben weten te verzamelen voor het Trust Fund for Victims. Dit toont de betrokkenheid van alle partijen bij het uiteindelijke doel waar we het ICC Permanent Premises voor bouwen: International Criminal Justice”.

Grootste particuliere bijdrage voor TFV

Het TFV gaf aan dat deze donatie de grootste particuliere bijdrage is die TFV tot op heden heeft mogen ontvangen. De heer Pieter de Baan: “TFV is erg dankbaar voor dit geweldige en ongekende gebaar van Bart van Eijk, die met deze donatie samen met zijn partners vanuit Courtys opkomt voor de steun aan de slachtoffers. Dit initiatief toont aan dat “Justice Matters”, als een strijdkreet voor de internationale gemeenschap, een echte bijdrage kan leveren aan de slachtoffers van misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden- mensen die erkenning en hulp nodig hebben om hun leed te kunnen overwinnen.

 

Bekijk het volledige persbericht in de bijlage.

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

ICC Permanent Premises

Den Haag

Bekijk project»

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.