18.08.15 | Algemeen

Betonstort Protonen Therapie Centrum Groningen in de media

In Groningen bouwt Visser & Smit Bouw in opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) het  Protonen Therapie Centrum. Het protonencentrum wordt gerealiseerd op het UMCG-terrein en wordt onderdeel van het UMC Groningen Cancer Center, waar oncologiepatiënten op één plek alle beschikbare behandelingen wordt geboden, zowel aan kinderen als aan volwassenen.

PTCG artist impression

De bouw van het protonentherapiecentrum is inmiddels in volle gang. Op vrijdag 14 augustus heeft er op de bouwplaats van het project een grote betonstort plaatsgevonden. Tussen 7 uur ’s ochtends en 19 uur ’s avonds hebben de betonwagens af en aan gereden om beton te storten voor de vloer van de toekomstige behandelruimten. Daarna is in de avond- en nachturen doorgewerkt om de betonvloer af te werken.

RTV Noord heeft uitgebreid aandacht besteed aan de betonstort, ’s ochtends in de radio-uitzending 'Vroeg op Noord' en ’s avonds in het tv-programma 'Noord Vandaag'. Het UMCG heeft zelf ook een film gemaakt over het hele proces.


Bronnen: RTV Noord en UMCG

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Protonen Therapie Centrum Groningen (PTCG), UMC Groningen

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.