Milieu

Bij Visser & Smit Bouw zijn we ons ervan bewust dat onze activiteiten van invloed zijn op de leefomgeving. Het milieu en de zorg voor de wereld van morgen is dan ook onze verantwoordelijkheid. Emissies, afvalstromen, gebruikte grondstoffen, energie en overige milieuaspecten… ons milieumanagementsysteem helpt ons de milieueffecten van onze bedrijfsvoering te beheersen en te verminderen. Het systeem is NEN-EN-ISO-14001:2004 en CO2-bewust niveau 4 gecertificeerd en wordt periodiek door onafhankelijke instanties getoetst.

Energie- en CO2-bewust

Bij Visser & Smit Bouw vinden we: duurzame projecten worden gerealiseerd door duurzame bedrijven. Om ons nóg meer te bewijzen en profileren als duurzame bouwer, monitoren we sinds 2009 ons energieverbruik en onze CO2-emissie. In 2010 stond Visser & Smit Bouw op trede drie van de CO2-Prestatieladder, in 2011 op trede vier. Sinds 2013 hebben we onze krachten gebundeld en zijn we voor de CO2-Prestatieladder aangesloten bij de sector Bouw & Vastgoedontwikkeling (BVGO) van VolkerWessels.

 

Het resultaat: een significante reductie van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Daarnaast werken we samen met opdrachtgevers en leveranciers om de CO2-uitstoot in de hele keten te reduceren door slimme keuzes in materialen, constructies, installaties en bouwmethoden.

Inzicht & Reductie

De transitie naar een optimale duurzame bedrijfsvoering kost tijd. Er zijn nog vele uitdagingen. Graag geven we inzicht in deze uitdagingen en bieden we transparantie over CO2-emissies en voortgang ten opzichte van onze doelstellingen.

 

Visser & Smit Bouw heeft een CO2-reductiedoelstelling van jaarlijks 5% per gerealiseerde € omzet ten opzichte van het basisjaar 2011. De historie van deze reductiedoelstelling voor Visser & Smit Bouw is te zien in onderstaande figuren.

 

De CO2-emissie van Visser & Smit Bouw van 2009 tot 2016 is te zien in onderstaande figuren.

Communicatie

Onze visie en duurzame ambities gaan hand in hand met die van ons moederbedrijf VolkerWessels. We delen dezelfde doelstellingen en communiceren alle informatie en cijfers in het duurzaamheidsverslag van VolkerWessels.

Initiatieven

Onze grootste CO2-uitstoot zit in het brandstof- en energieverbruik van het wagenpark. De volgende initiatieven moeten bijdragen aan een significante verlaging: Verdere vergroening van de leaseregeling, implementatie van het programma ‘Het nieuwe rijden’, vergroening van aggregaten en proactief meedoen met initiatieven als de Energiebewuste Bouwplaats en de Duurzame Bouwplaats. Concreet betekent dit bijvoorbeeld de inzet van duurzame bouwketen en slimmer transport van en naar de bouwplaats.

Contact

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u concrete vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze Energiemanager.

T 010 - 313 10 00 (algemeen)

CO2-Bewust@visserensmitbouw.nl

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.